Alfreds böcker

Alfred Upptäckaren och metallmonstret

Alfred och mamma har städat hemma och nu måste Alfred följa med till återvinningsstationen. Men varför måste återvinningsmaskinerna äta upp sakerna? undrar Alfred som tycker metallmonstren är läskiga.

– Maskinerna hjälper oss att hålla rent, säger mamma och visar Alfred att alla har en egen smart återvinningsstation inne i kroppen.

Med hjälp av sitt magiska multiverktyg upptäcker Alfred hur hans egna celler också städar i kroppen och gör nya saker av skräpet. Precis som metallmonstren.

Alfred Upptäckaren är en finurlig bokserie om Nobelprisade upptäckter. Upptäckten av autofagin cellernas återvinningssystem- gav nobelpriset i fysiologi eller medicin 2016.

Alfred Upptäckaren och hundfisen

Alfred är på väg till stranden med morfar och hunden Diggy. De ska ha picknick med morfars goda kanelbullar. Men på bussen börjar det lukta annat än bara kanel och socker

– Det var inte jag! skyller morfar snabbt ifrån sig. Den här fisen luktar ju hundgodis, säger han och pekar på Diggy. Men hur vet man egentligen vad som luktar vad? undrar Alfred.

Med hjälp av sitt magiska multiverktyg upptäcker Alfred hur de olika dofterna hittar in i näsan och får honom att komma ihåg olika dofter. Som tillexempel en hundfis

Alfred Upptäckarenär en finurlig bokserie om Nobelprisade upptäckter. Upptäckter kring hur luktsinnet fungerar gav nobelpriset i fysiologi eller medicin 2004.

Alfred Upptäckaren och dinosaurieskelettet

Tredje boken i serien om nobelprisade upptäckter!

Alfred och bästisen Elle leker i skogen när de plötsligt snubblar över ett gammalt skelett. Kanske är det ett dinosaurieben de hittat?

De tar med sig benet till museet där de får hjälp av Benny att ta reda på vems skelett det är. Och inte nog med det. Alfred och Elle får också reda på hur länge benet legat i skogen

Alfred Upptäckaren är en finurlig bokserie om Nobelprisade upptäckter. Upptäckten av hur man med hjälp av Kol14-metoden tex kan åldersbestämma gamla ben, belönades med nobelpriset i kemi 1960.

Detta är Alfred Upptäckaren

Alfred-och-mamma-upptäcker

Alfred möter saker och händelser i sitt liv, som han inte förstår hur de fungerar. Saker som kanske till och med känns läskiga. I böckerna om Alfred får läsaren upptäcka hur vardagliga ting fungerar, samtidigt som man får uppleva en rolig och lite spännande berättelse.

 

Alfred Upptäckaren är en rolig och finurlig bokserie, som väcker upptäckarlusten och presenterar vetenskap för barn. Med hjälp av sitt multiverktyg upptäcker Alfred hur till synes vardagliga och självklara saker fungerar – och förklarar spännande upptäckter, som alla har lett till Nobelpriset. Varannan bok handlar om en upptäckt där en kvinna prisats – detta för att synliggöra vetenskapens kvinnor som ofta hamnat utanför historieböckerna.

Alfred Upptäckaren är en rolig och finurlig bokserie där vetenskap presenteras för barn och väcker upptäckarlusten!

Med hjälp av sitt multiverktyg upptäcker Alfred hur till synes vardagliga och självklara saker fungerar – och förklarar spännande upptäckter, som alla har lett till Nobelpriset. Bok nr 1 i serien, Alfred Upptäckaren & metallmonstren handlar om hur våra celler kan bryta ner och återvinna sig själva. En upptäckt som gjort det enklare att utveckla mediciner.

Bok nr två i serien, Alfred Upptäckaren & hundfisen handlar om hur vårt luktsinne fungerar, och hur vi kan känna igen och minnas flera tusen olika dofter.